​Soesjes met aardbeienvulling en vanilleroom

Benodigdheden voor ca. 15 stuks:

  • 150 gram boter, op kamertemperatuur
  • zout
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 dl slagroom
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 2 eetlepels kersenbrandewijn
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 125 gram aardbeien
  • poedersuiker, om te bestuiven
  • spuitzak

Breng in een steelpan de boter met een snufje zout en 65 ml water aan de kook. Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot er een bal is ontstaan die loslaat van de bodem. Neem de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe aan het beslag. Blijf roeren tot het beslag glanst. Voeg tot slot de bakpoeder toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden). Bekleed een bakplaat met bakpapier en besprenkel dit met wat water. Doe het beslag in een spuitzak en spuit 15 bergjes op de bakplaat. Bak de soesjes ongeveer 25 minuten.

Laat de soesjes afkoelen op een rooster. Snijd ze dan met een kartelmes doormidden.

Klopt de slagroom stijf en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Klop dan de kersenbrandewijn en vanille erdoor. Was de aardbeien, dep ze droog en pureer ze.

Schep 1-2 theelepels aardbeienpuree op de onderste helfst van de soesjes en spuit of lepel er slagroom op. Leg de bovenste helft van de soesjes erop. Bestuif met de poedersuiker en serveer. Eet smakelijk!

Recept uit: Tijd voor Thee

© 2014 - 2021 High Tea Boetiek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel