Warme gevulde eieren

Heerlijke warme eieren en ook nog heel makkelijk om te maken.

Benodigdheden voor 12 stuks:

*6 eieren
*50 gram boter
*1 eetlepel tomatenketchup
*75 gram geraspte oude kaas
*2 eetlepels gesnipperde bieslook
*zout
*versgemalen peper

 

Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze onder koud stromend water afkoelen en pel ze. Halveer de eieren overlangs en wip de dooiers eruit. Snijd aan de bolle kant van de eihelften een dun plakje af, zodat ze niet omvallen.

Prak de dooiers fijn. Smelt de boter en roer die door de dooiers. Roer de tomatenketchup, 50 gram van de kaas en de bieslook door het dooiermengsel en breng het pittig op smaak met zout en peper.

Vul de halve eieren met het dooiermengsel en smeer daarbij een dun laagje vulling over het hele snijvlak. Leg de gevulde eieren in een lage ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Bewaar de eieren tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de eieren, onafgedekt, in het midden van de oven in 10 minuten goudbruin en door en door heet.

Serveer warm.

Uit: Lekker Hartig - Het Nederlandse Zuivelbureau

© 2014 - 2021 High Tea Boetiek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel