Aardbeien-Champagnejam

Deze heerlijke jam vormt een perfecte combinatie met scones.

Benodigdheden voor 900 gram:

*450 gram gewassen rijpe aardbeien, van kroontjes ontdaan en in vieren gedeeld
*375 gram geleisuiker
*175 ml champagne
*4 eetlepels versgeperst citroensap

 

Doe de aardbeien met de geleisuiker en de champagne in een pan met dikke bodem. Warm al roerend op een laag vuur op en blijf roeren totdat de suiker is opgelost.

Voeg het citroensap toe en laat 20 minuten pruttelen. Kook vervolgens nog 5 minuten op hoog vuur.

Controleer of de jam dik genoeg is door wat jam op een koud schoteltje te scheppen. Duw er met een lepel tegenaan; als er rimpels in het oppervlak ontstaan is de jam dik genoeg. Zo niet, laat de jam dan nog wat langer pruttelen.

Laat vervolgens de jam nog 15 minuten in de pan opstijven; zo voorkom je dat de vruchten in de pot komen bovendrijven.

Schep de jam in schone, nog warme gesteriliseerde potjes. Dek af met rondjes waspapier en sluit onmiddelijk luchtdicht af.

De champagne in dit recept kan ook goed vervangen worden door een mousserende, droge witte wijn of een rosé.

Bron: High Tea Vintage - Carolyn Caldicott

 

 

© 2014 - 2020 High Tea Boetiek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel