Brownies

Ingrediënten voor 24 stuks:

*250 gram roomboter, in stukjes
*250 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao), grof gehakt
*100 gram walnoten
*4 eieren + 2 eierdooiers
*snufje zout
*200 gram bruine basterdsuiker
*200 gram fijne kristalsuiker
*100 gram bloem
*rechthoekig bakblik van 20 x 30 cm, ingevet

 

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtovern op 155°C).

Laat de stukjes boter en de gehakte chocolade in een kom au bain-marie smelten.

Strooi de walnoten uit over een bakplaat en rooster ze 5 tot 8 minuten in de overn. Breek ze daarna in stukjes.

Doe de hele eieren en de eierdooiers in een beslagkom en klop ze met een elektrische mixer tot ze een beetje schuimig zijn. Voeg het zout en de suikers toe en blijf kloppen tot er een dik mengsel ontstaat.

Roer de chocoladeboter en de walnoten door het eiermengsel en spatel daarna de bloem er zo luchtig mogelijk doorheen.

Schenk het beslag in het ingevette bakblik en bak de brownies in 35 tot 45 minuten gaar. Laat de cake afkoelen in de vorm en snijd in stukjes.

© 2014 - 2021 High Tea Boetiek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel